Zomerkamp

 

Beste Cadet-vrienden,

Het zomerkamp Cadet gaat dit jaar door in Kinrooi, MAREC, Kampeerweide NO gebied voorbij het Tegelhuisje.

Adres: Maasdijk 1 te 3640 Ophoven (Kinrooi)

Van: dinsdag avond 16 augustus 20u tot en met vrijdag 19 augustus 2022 om 17u

Deze 3 daagse stage is een ideaal instapmoment naar het wedstrijdzeilen in Cadet. Nieuwe teams worden gevormd voor het volgende zeilseizoen, ervaren stuurmannen leiden nieuwe fokkematen op en nieuwe stuurmannen kunnen proeven van een eerste ervaring in wedstrijdzeilen.
Er wordt heel intensief gezeild maar steeds in een gemoedelijke en leuke sfeer, ’s avonds is er nog voldoende tijd voor ontspanning.

Door de Corona maatregelen zal het kamp er dit jaar anders uitzien dan gewoonlijk. Er zijn enkele zaken waar wij als organisatoren en jullie als ouders rekening mee zullen moeten houden.
Deze maatregelen zijn goed doordacht door de Veiligheidsraad en experten. Hieronder zijn de belangrijkste maatregelen opgesomd.

DE BELANGRIJKSTE MAATREGELEN

 1. Zieke leden en kampouders blijven thuis. Wie ziek is of in de vijf dagen voor het kamp symptomen heeft – hoesten, verstopte neus, koorts, diarree, keelpijn, moeilijk ademen – blijft verplicht thuis. Experts hebben een lijst opgesteld met risicogroepen (in bijlage terug te vinden). Behoort je kind tot een van die risicogroepen? Dan heeft het de toestemming en een attest van een dokter nodig om mee op kamp te mogen. We rekenen op u, als ouder, om dat in orde te brengen. We weten dat dit strikt is, maar het is zeer belangrijk. We rekenen dus op u om dit goed op te volgen en op uw eerlijkheid. Als u uw kind meestuurt, wil dat zeggen dat u de voorwaarden erkent en respecteert.
 2. Wordt er iemand ziek op kamp? Als er tijdens het kamp iemand ziek wordt, volgen we het stappenplan dat daar door de jeugdsector en de overheid opgesteld is (isoleren ed..) Zieke leden moeten naar huis. We willen dus vragen om tijdens het kamp beschikbaar te zijn om, indien nodig, uw kind te komen halen.
 3. We voorzien voldoende afstand en als het niet anders kan, dragen we mondmaskers. Dit houdt in dat de ouders hun eigen kinderen bij het afzetten helpen bij het opzetten van de tent en optuigen van de boot en vervolgens direct naar huis terugkeren. Hetzelfde geldt voor het ophalen.
 4. Ouders komen niet op bezoek tijdens het kamp.
 5. Handen wassen en andere hygiëne blijven belangrijk. We voorzien materiaal daarvoor: zeep, reinigingsproducten, handgel, papieren handdoeken, We vragen om voor je kind de volgende zaken mee te geven:
  • Mondmasker: nodig voor contact met mensen van buiten de eigen bubbel, bv. Doktersbezoek (hopelijk niet nodig..)
  • Papieren zakdoeken (geen stoffen zakdoeken!)
  • Eventueel handgel

PRAKTISCHE INFO

Iedereen slaapt in een zelf meegebrachte tent. Informeer even op voorhand met
wie je eventueel een tent kan delen.
Laat op tijd weten als je geen tent hebt, dan kunnen we nog proberen iets te regelen.

Voor woensdagavond tot en met vrijdag worden de maaltijden voorzien door onze kampouders.
Voor woensdagmiddag moet je zelf een lunchpakket voorzien.

Kampverantwoordelijke: Claire van Gorp
Verantwoordelijke training; Nathalie Gunst
Kampouders: Tanja en Janez Perko, Mieke en Tim Stroobandt

Wat mee brengen naar het kamp ?
 

 

Tent
Boot met indien mogelijk 2 stel zeilen
Voor geïnteresseerde nieuwe stuurmannen kan de Cadet klasse een boot ter beschikking stellen in de mate van het mogelijke.(laat even op voorhand weten) Reserve- en klein herstelmateriaal
Zeilkledij (zeilbotjes, ‘tribord’, handschoenen, een surfpak en/of droogpak. Neem zeker een neopreen pak met lange broekspijpen en vest/top met lange mouwen mee. Zelfs in de zomer kan het koud zijn op het water.
Regenkleding
Zwemvest, (Starthorloge voor stuurmannen)
Zonnecrème, zonnebril en zonnepet (bij mooi weer)
Wedstrijdreglementenboekje en notitiemateriaal(zeker voor stuurmannen) Slaapzak, matras, kussensloop
Sportkledij en sportschoenen, zwemkledij en handdoek in apart zakje
Voldoende vervangkleren en een pyjama
Toiletgerief
Gezelschapsspelletjes, geen waardevolle spullen
Lang touw, enkele wasknijpers en 2 kleerhangers
Zaklamp
Attributen/verkleding voor de 3 thema-avonden : Australië, Italië en België
ID kaart
WWSV-licentie ! te bekomen bij de zeilclub waarbij je aangesloten bent.  Als je geen wwsv licentie hebt is dat geen probleem, maar dan graag vermelden bij inschrijving!

Gelieve alle bagage te naamtekenen !

Als er nog ouders zijn die ons willen helpen met dessertjes en vieruurtjes dan mag je dit steeds laten weten.

Laat ook even weten of je een tent meebrengt en voor hoeveel personen. 

De deelnemers aan dit kamp doen geheel voor eigen rekening en risico mee. De organiserende vereniging, noch de vrijwillig helpende ouders zijn aansprakelijk voor enige schade, welke dan ook, die direct of indirect in verband met deelname aan dit kamp zou kunnen ontstaan.

We kijken uit naar een super leuk kamp met nieuwe teams en nieuwe Cadet-zeilers !

Vriendelijke groeten,
Claire